Мисијата на Global Natures Pharma GmbH е да развие, дистрибуира и премиера производи во областа на фитотерапијата, особено традиционалните производи со потекло од Алпите, и да ги искористи овие природни препарати за подобрување на квалитетот на животот за општата популација.

НАШАТА ФИЛОЗОФИЈА - ЉУБОВ ЗА ЛУЃЕТО И ПРИРОДАТА

Нашата цел е да им дадеме максимална корист на луѓето со користење на алпски билки и во исто време да ја зачуваме природната средина на алпските планини, каде што се одгледуваат лековити билки. Ние се стремиме да ги направиме нашите производи да бидат што е можно поефикасни, а сепак природни и безбедни за употреба.

Лековитиот ефект на билки зависи од содржината на етерични масла, високо ароматични супстанции и други органски соединенија. Лековитата моќ е дефинирана првенствено преку концентрација на овие соединенија во лековити билки. Квалитетот на растенијата во голема мера зависи од почвата, локацијата, методите на одгледување и технологијата на одгледување. Планинските растенија растат побавно отколку растенијата во долините. Ова придонесува за поголема акумулација на етерични масла и други корисни материи. Сите овие фактори овозможуваат одгледување на најквалитетни растенија. Бојата, вкусот и аромата на ова растение ја одразуваат уникатната средина на овој прекрасен планински свет.

СИЛАТА НА ПРИРОДАТА И НАУЧНОТО ИСТРАУВАЊЕ

Фокусирани сме на развивање ефективни комбинации на традиционални рецепти и најнови фармацевтски достигнувања. Нашата главна идеја е да ги користиме најдобрите алпски растенија заедно со модерен производствен процес. На овој начин, развиваме производи кои ќе бидат високо ефикасни, а во исто време и на природна база.

ГЕРМАНСКИ КВАЛИТЕТ

ПРИРОДНИТЕ АЛПИНСКИ ТЕРБАЛНИ БАЛМИ се произведуваат исклучиво во Германија. Фабриката за производство се наоѓа во еден од најчистите региони во Германија, што гарантира највисок стандард за квалитет и хигиена на производот. Успешно ги комбинираме традиционалните рецепти и најновите научни истражувања за да добиеме ефикасни и квалитетни производи.

Сертификатите добиени за NATURE'S ALPINE HERBAL BALM се доказ за нивниот квалитет, ефикасност и безбедност. GMP (Добра практика за производство) и ISO 9001: 2015 сертификатите гарантираат дека нашиот производствен процес ги исполнува сите потребни меѓународни стандарди.