Alpine Balm | Alpine Herbs Balm

Alpski balzam protiv bolova - Balzam sa alpskim biljem, nemačke proizvodnje

Alpine Balm je njemački proizvod napravljen po tradicionalnoj recepturi od pažljivo odabranog ljekovitog bilja iz alpskih predjela, a najvažnije su: menta, ruzmarin, ulje bora, mentol, eukaliptus i dr. Ima široku primjenu u rješavanju problema kao što su reumatska oboljenja, loša cirkulacija, ukočenost i smanjenje bolova u raznim dijelovima tijela, a prije svega u leđima, ramenima, vratu i nogama.

Pomaže kod problema:

  • - Bolovi u leđima i ukočenost
  • - Bolovi i ukočenost vrata, ramena, koljena, kukova
  • - Bolovi i ukočenost u nogama i stopalima
  • - Bolovi u mišićima i zglobovima
  • - Reumatska oboljenja, artritis, išijas
  • - Glavobolja i loša cirkulacija
  • - Oporavak nakon preloma, uganuća i istegnuća
  • - Za masažu prije, tokom i poslije treninga

Osnovne karakteristike

Alpine Balm je prirodnog porijekla sačinjen od bilja sa alpskih predjela. Karakterističan po svom veoma prijatnom svježem mirisu, plavo-zelene boje. Ovaj balzam sadrži sastojke alpskih ljekovitih biljaka i esencijalnih ulja u jednoj, za kožu ugodnoj, baznoj supstanci. Upotrebom Alpine Balm preparata koža ne ostaje masna, a sastojci balzama se odmah upijaju u kožu i potkožno tkivo, tako da je njegov efekat gotovo trenutan, jer u početku djelovanja hladi, a kasnije grije.

Svojstva i djelovanje

Alpine Balm je tradicionalan proizvod koji izuzetno pomaže kod problema loše cirkulacije, upale mišića, istegnutih tetiva, ukočenosti i bolova u vratu, ramenima, leđima, kukovima i nogama, a efikasan je i kod glavobolja. Djelotvoran je kod reumatskih oboljenja, artritisa i išijasa. Izuzetno pomaže prije i poslije treninga, a primjenjuje se i kod sportskih povreda. Alpine Balm se ne zadržava na koži nego se odmah upije, pecka,hladi i prodire dublje u potkožno tkivo i mišiće.

Ukoliko postoji problem sa lošom cirkulacijom, bolovima u zglobovima, kičmi, vratu, nogama ili glavoboljom, dovoljno je utrljati Alpine Balm na bolno mjesto i nakon nekoliko minuta, primijetiti ćete promjenu i efikasno djelovanje. Bolovi će nestati ili se znatno umanjiti. Ovaj proizvod se može koristiti i kod ublažavanja nateklina, upala, alergija, čak i kod ujeda insekata. Alpine Balm će svojim djelovanjem ublažiti svrab i crvenilo na koži.

Upotreba

Alpine Balm je isključivo za spoljašnju upotrebu i koristi se utrljavanjem u kožu. Najbolji rezultati se postižu ako se nanese na kožu tokom masaže. Najbolje je nanijeti na vlažnu kožu, npr. poslije tuširanja ili se može koristiti nekoliko kapi vode da bi se ovlažio dio tijela koji se masira. Masaža ovim balzamom poboljšaće cirkulaciju i omogućiće relaksaciju čitavog organizma. Radi boljih rezultata, Alpine Balm se može nanositi više puta u toku dana i kombinovati sa fizikalnom terapijom zbog bržeg i efikasnijeg smanjenja bolova.

Upozorenja

Alpine Balm je namijenjen isključivo za spoljašnju upotrebu. Izbjegavati kontakt sa očima i sluzokožom. Ne nanositi na oštećenu kožu, otvorene ili inficirane rane. Ukoliko se pojavi iritacija na koži, prestati sa korištenjem. Oprati ruke nekon upotrebe. Ukoliko ste trudni, konsultujte se sa liječnikom prije upotrebe.

Način čuvanja i rok trajanja

Čuvati na tamnom i hladnom mjestu, van dohvata djece. Rok trajanja 3 godine.

Dodatne informacije o proizvodu

Proizvod: Alpine Balm, balzam od alpskog bilja i esencijalnih ulja

Proizvođač: Global Natures Pharma GmbH, Nymphenburger Strasse 1, DE-80335 München, Germany

Osnovno pakovanje: aluminijumska tuba

Količina: 200 ml / 6.76 OZ.

Sastojci: Aqua (Water), Mentha Arvensis Herb Oil, Alcohol Denat., Eucalyptus Globulus Leaf Oil, Abies Sibirica Needle Oil, Rosmarinus Officinalis Leaf Oil, Menthol, Menthyl Lactate, Lauryl Glucoside, Polyglyceryl-2 Dipolyhydroxystearate, Carbomer, Acrylates/Vinyl Isodecanoate Crosspolymer, Glycerin, Triethanolamine, Phenoxyethanol, Limonene, Hydroxypropyl Methylcellulose, CI 42051, Silica, Linalool, Citral, Citronellol, Eugenol, Geraniol, Sodium Chloride, Sodium Sulfate.

Specifikacije pakovanja

Product size:
40*230*50mm
Product weight:
250g
Packing Carton size:
22*27.5*24.5cm
Packing Carton weight N.W./G.W.:
5.3kg/6.1kg
Pieces in Packing Carton:
24pcs/CTN

Preuzmite brošuru proizvoda: